Паршов, гаданий убивця Вороненкова, виявився спортсменом-“фашиком” із батальйону “Донбас”

 

Гаданий вбивця екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова Павло Паршов – колишній військовослужбовець батальйону Нацгвардії “Донбас” праворадикальних поглядів. Він звільнився через рік служби. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст Юрій Бутусов.

“Убивця Вороненкова ідентифікований як Павло Паршов, 28 років, колишній боєць батальйону НГУ “Донбас” у складі в/ч 3057.
Спілкувався з товаришами по службі з його роти. За їхньою інформацією, Паршов прийшов у батальйон влітку 2015 року, даних про його появу на фронті раніше березня 2015 поки немає. Раніше намагався знайти собі місце в складі добровольчого батальйону “Карпатська січ”, потім намагався перейти в “Азов”, але в підсумку йому вдалося потрапити в “Донбас”, – інформує Бутусов.

“Перевірки солдатів детальної під час вступу на службу [в НГУ] не проводилося, і тому не було встановлено, що Паршов з 2011 року в розшуку за економічні злочини“, – повідомив журналіст.

“Із негативу товариші по службі згадують тільки одне – “він був фашиком”, “праворадикальним”. Але на його поведінці як солдата це не позначалося, відкрито він свої погляди не пропагував, дисципліну не порушував. Заслужив хорошу репутацію як боєць, не вживав алкоголю, займався спортом, був добре підготовлений до військової служби. Проявив себе як рішучий чоловік, готовий до ризику. Втім, його період служби припав на найспокійніший час перебування “Донбасу” в АТО, як би він проявив себе у важких боях – невідомо. Але товаришів по службі не дивує, що він спромігся на вбивство”, – розповідає Бутусов.

За його словами, Паршов звільнився через рік служби, де він був і чим займався після звільнення – поки невідомо. “Кажуть, що жив у Дніпрі, підтримував контакти з деякими представниками руху футбольних фанатів. Розслідування його діяльності триває”, – зазначив журналіст.

Як повідомляла “Новинарня“, 23 березня перед обідом у центрі Києва був розстріляний колишній депутат Держдуми Росії Денис Вороненков, який нещодавно отримав українське громадянство. При цьому охоронець росіянина встиг вистрілити в убивцю і теж був важко поранений. (ВІДЕО)

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що в кілера, який застрелив Вороненкова, було при собі службове посвідчення. Кілер помер у лікарні надвечір через поранення, несумісні з життям.

Вороненков був свідком ГПУ у справі про зраду екс-президента Віктора Януковича.

Нардеп Антон Геращенко ввечері 23 березня повідомив, що Вороненкова вбив “агент російських спецслужб, який проник у силові структури України і служив у Нацгвардії”. Невдовзі депутат уточнив, що кілер – Павло Паршов, громадянин України, уродженець Севастополя. За даними Геращенка, Паршов нібито проходив підготовку як диверсант у Росії.

Читайте також:
Убитий в Києві екс-депутат Держдуми Вороненков припускав,
що його можуть знищити, “як Бандеру”

Луценко: Постріл у Вороненкова доводить,
що слідство на правильному шляху

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.