Бойовики “ДНР” нарешті включили вченого Козловського до списків на обмін

 

Радник голови СБУ Юрій Тандіт повідомив, що зараз сепаратисти Донецька та Луганська утримують 118 українських заручників, при цьому вони через рік таки погодилися включити до списку на обмін донецького вченого-релігієзнавця Ігоря Козловського.

“Зараз у Донецьку й Луганську перебувають 118 заручників. Цифра зросла, оскільки кілька осіб було затримано у Донецьку й вони автоматично стають заручниками…” – цитує Тандіта агенція “Укрінформ“.

Він зазначив, що, на жаль, Російська Федерація продовжує використовувати заручників. “Це те, чим вони на нас тиснуть”, – сказав Тандіт.

Як приклад Тандіт представив ситуацію з ученим-релігієзнавцем Козловським, затриманим ще в січні 2016 року, якого звинуватили у “шпигунстві”.
Коли українська сторона просила внести його в списки, то бойовики сказали про те, що він шпигун і до цих списків не має жодного відношення. Після цього у донецькому “суді” з’ясувалося, що його вже звинувачують не у “шпигунстві”, а в зберіганні гранат, яких літній чоловік ніколи не бачив, оскільки обшук проходив на його квартирі у його відсутність.

Зараз Ігоря Козловського, зазначив Тандіт, вже внесено у списки на обмін.

Читайте також:
#FreeKozlovskyу – флешмоб для звільнення українського вченого – бранця “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна