Ситуація в зоні АТО ускладнюється

Ситуація в районі проведення АТО ускладнюється. За минулу добу, 23 березня, зафіксовано 94 обстріли позицій Збройних Сил України, трьох українських військовослужбовців поранено.

Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО.

Попри наявні домовленості, російсько-окупаційні війська обстрілюють позиції сил АТО зі зброї калібром більше 100мм уздовж усієї лінії розмежування.

Так, на Донецькому напрямку протягом доби найбільше вогневих ударів окупанти завдали по позиціях під Авдіївкою та шахтою Бутівка, обстрілюючи їх із великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем, мінометів калібру 82мм та 120мм. Зі ствольної артилерії калібру 122мм вели вогонь по захисниках Зайцевого, а поблизу Новгородського українських воїнів обстрілював снайпер.

На Маріупольському напрямку епіцентром вогневих протистоянь продовжує залишатися Широкине. По позиціях морських піхотинців бойовики вели вогонь із гранатометів, зенітної установки, мінометів калібру 120мм, танку, РСЗВ «Град-П». Захисників Марїнки противник обстрілював з танку, мінометів калібру 120мм та 82мм. Поблизу Красногорівки зафіксовано застосування ворогом мінометів калібру 120мм та артилерійських систем калібру 122мм, а в районах населених пунктах Водяне та Новотроїцьке російсько-окупаційні війська вели вогонь з великокаліберних кулеметів та гранатометів.

На Луганському напрямку з мінометів калібру 120мм та крупнокаліберних кулеметів були обстріляні позиції ЗСУ під Новозванівкою, а з гранатометів різних систем та кулеметів – позиції поблизу Кримського, Попасної та Новотошківки.

Як повідомляла “Новинарня“, напередодні в зоні проведення АТО було зафіксовано 84 обстріли з боку російсько-терористичних військ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна