В ОРДЛО прибув уже 63-й “гумконвой” із Росії – другий за тиждень

 

Уранці 23 березня російська сторона вкотре в односторонньому порядку здійснила оформлення на межі з неконтрольованою територією ОРДЛО 63-го так званого “гуманітарного конвою”. Про це інформує прес-служба ДПСУ.

“Оскільки переміщення т.з. «гумконвою» відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства і погоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій”, – зазначають у Держприкордонслужбі.

Відомо, що з 5:45 до 6:20 через російські пункти пропуску “Донецьк” та “Матвєєв Курган” на в’їзд в Україну прослідувало дві колони т.зв. “гумконвою” у складі 40 автомобілів.

“Вантажівки перевозили переважно нібито дитяче харчування. Однак достеменно підтвердити це не можливо, оскільки ящики були запаковані плівкою синього кольору з написом «Гуманітарная помощь детям Донбасса». Крім того, у ході візуального огляду було видно, що автівки завантажені трохи більше половини”, – повідомляє ДПСУ.

Як писала “Новинарня“, 62-й “гумконвой” із Росії в ОРДЛО прибув лише минулого тижня – 16 березня. Тоді також повідомлялося про “дитяче харчування”.

Водночас спостерігачі відзначають, що після прибуття “гумконвоїв” із “допомогою з Росії” значно посилюються обстріли українських позицій у зоні АТО.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна