Напад на голову ВРП Бенедисюка був замовний, – Матіос

 

Напад на голову Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка має замовний характер. Про це на брифінгу в четвер, 23 березня, повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

“Напад на голову Вищої ради правосуддя Бенедисюка та його дружину мав замовний характер. Замовники використовували школярів та студентів, якими в свою чергу керували члени радикальних націоналістичних молодіжних організацій”, – сказав Матіос, якого цитує “УП”.

“Напад організований з метою залякування та тиску, що за планом замовників повинно було перешкодити переобранню Бенедисюка Ігоря Михайловича на посаду голови ВРП, а також здійснення його посадових обов’язків в частині розгляду дисциплінарних проваджень відносно більше 200 суддів у поточному році”, – наголосив військовий прокурор.

За словами Матіоса, слідство встановило всіх виконавців, серед них семеро студентів, діоє школярів.

“Слідство має напрацювання і встановлює замовників нападу”, – зазначив Матіос.

Виконавці нападу не змогли пояснити мотиви своїх дій, заявив прокурор, додавши, що застосування нагородної зброї Бенедисюком було законним.

Як відомо, ввечері 17 березня 2017 року молоді люди, які назвалися представниками громадського руху “Традиція і порядок” і колишнього батальйону патрульної служби міліції особливого призначення “Гарпун”, а також неповнолітні, вступили в конфлікт із головою Вищої ради правосуддя Ігорем Бенедисюком біля його будинку в Києві.
Бенедисюк здійснив кілька пострілів у повітря з вогнепальної зброї. 

Військова прокуратура здійснює досудове розслідування за фактом нападу на Бенедисюка.
За фактом подій почато два кримінальні провадження – за статтями 296 та 346 Кримінального кодексу –  “хуліганство” та “погрози або насильства щодо державного чи громадського діяча”.

Сам голова Вищої ради правосуддя заявив, що напад стався через його професійну діяльність та діяльність ВРП, а саме – звільнення судді Інни Отрош і відсторонення судді Артура Ємельянова.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна