Інформатору “ДНР” з Авдіївки суд відміряв 8 років ув’язнення

 

Інформатору терористичної організації “ДНР” Добропільский міськрайонний суд Донецької області призначив призначив покарання у вигляді восьми років позбавлення волі.
Про це інформує “Новинарня” з посиланням на прес-службу прокуратури Донеччини.

У ході судового розслідування встановлено, що в квітні 2015 року 44-річний мешканець міста Авдіївка погодився співпрацювати з терористами “ДНР”. Зловмисник збирав дані про дислокацію військової техніки і особового складу Збройних сил України та інших військових формувань, задіяних у проведенні антитерористичної операції в Авдіївки і ув Красноармійському районі, та за допомогою мобільного зв’язку передавав їх координатору інформаторської межі бойовиків з позивним “Сємьорочка”.

“Наслідками «роботи» інформатора ставали ворожі обстріли українських позицій”, – зазначають у прокуратурі.

Наприкінці травня 2015 року злочинну діяльність посібника терористів припинили співробітники СБУ.

У судових засіданнях обвинувачений не визнав своєї провини у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).
Проте Костянтинівська місцева прокуратура, яка підтримувала у вказаному процесі державне обвинувачення, надала достатньо обґрунтованих доказів протиправної діяльності підсудного.

“Погодившись із правовою позицію прокуратури, суд визнав чоловіка винним в інкримінованому злочині”, – ідеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що 6 березня на Донеччині винесено вирок ще одному інформатору “ДНР” з Авдіївки: за співпрацю з терористами 28-річний чоловік отримав п’ять років в’язниці.

Читайте також:
“Е*ните – сразу попадете! Пусть сдохнут!”
Як на Донбасі вираховують коригувальників “ДНР”. ВІДЕО

50 відтінків сірого. Як виживають прифронтові Авдіївка й Мар’їнка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна