Сміттєва блокада Львова: голова ОДА пообіцяв вивезення за тиждень

 

Тверді побутові відходи зі Львова будуть вивезені впродовж п’яти-семи днів. Про таке заявив 21 березня голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, передає “Радіо Свобода”.

“Комісія ухвалила рішення, аналогічне рішенню, ухваленому в січні поточного року. Тобто ми беремо на себе вивезення накопичених відходів зі Львова”, – сказав Синютка на брифінгу за результатами засідання обласної комісії з питань надзвичайних ситуацій.

Він висловив упевненість, що в майбутньому такі ситуації не повторяться.

Голова Львівської облдержадміністрації повідомив, що дав доручення директорові департаменту житлово-комунального господарства ОДА провести переговори з перевізниками та керівниками міськрад, щоб підписати належні договори.

За даними міської влади, з деяких контейнерних майданчиків Львова сміття не вивозили впродовж місяця. Уранці у вівторок переповненими залишалися 454 з 1237 контейнерних майданчиків.

Раніше у вівторок мер міста Андрій Садовий звернувся до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням допомогти з вивезенням сміття до проведення рекультивації теперішнього сміттєзвалища та до початку будівництва сміттєпереробного заводу біля Львова, яке заплановане на наступний рік.
Як передає “Укрінформ”, про це він сказав під час робочої наради з міськими, селищними та сільськими головами в рамках засідання правління Асоціації міст України.

Керманич Львова також заявляв, що місто перебуває у “сміттєвій блокаді”, і стверджував, що перевізникам заважають вивозити відходи, а керівництво сміттєвих полігонів у країні “під тиском відмовляється приймати відходи зі Львова”.

Читайте також:
Садовий має понести відповідальність за смерть пожежників на сміттєзвалищі, – генпрокурор

Існують припущення, зокрема з боку самого мера, що підпал сміттєзвалища та “сміттєва блокада” можуть бути спланованими акціями задля пониження політичного рейтингу Садового як лідера партії “Самопоміч” та потенційного кандидата на президентських виборах.
Деякі політологи вважають активну участь “Самопомочі” в блокаді торгівлі з ОРДЛО на Сході “відповіддю” на “сміттєву блокаду Львова”.

У березні Садовий повідомив, що йому готуються висунути підозру та відсторонити від посади.

Читайте також:
Аброськін каже, що львівське сміття дісталося вже до Донеччини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна