СБУ вагається, чи забороняти росіянці в’їзд до України на Євробачення

 

Служба безпеки підготувала документи для заборони в’їзду на територію України терміном на три роки для російської учасниці конкурсу “Євробачення” Юлії Самойловій, але остаточне рішення ще не прийнято.
Про це на брифінгу в середу, 22 березня, заявив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук.

“Документи на закриття в’їзду пані Самойловій терміном на три роки в СБУ підготовлені. Як сказав голова служби Василь Грицак, закон має бути один для всіх. Тому ми приймемо це рішення найближчим часом, але хочемо подивитися, що ще напишуть в російських ЗМІ”, – сказав Ткачук.

“Російська сторона вже підготувала інформаційні сценарії пропагандистських акцій. Вони націлені на нанесення шкоди нашій державі. Якщо українська сторона прийме рішення і в’їзд пані Самойловій буде заборонено, Росія буде істерично політизувати цю тему. Якщо СБУ не прийме такого рішення, також ми можемо спрогнозувати, що це викличе невдоволення в радикально налаштованої частини нашого суспільства. Ми враховуємо всі ризики”, – додав представник СБУ.

Як відомо, російське керівництво не проводило національного відбору на “Євробачення”, а визначило для цього виконавицю з обмеженими можливостями Юлію Самойлову 13 березня.
При цьому відомо, що співачка в червні 2015 року виступала в окупованому Росією Криму, потрапивши на півострів через територію РФ – із порушенням українського законодавства.

Влада в Києві забороняє гастролі російських артистів, котрі раніше виступали в Криму, в’їжджаючи на півострів з РФ.

Крім того, в 2014 році, в ході російської агресії проти України, Самойлова заявляла в соцмережах: “Якщо Росія не відстоїть Україну (від зазіхань ЄС і НАТО), то наступний удар буде по Росії”.

Повідомлялося, що організатори пісенного конкурсу “Євробачення” поважатимуть рішення України про можливу заборону в’їзду Самойловій.

Читайте також:
ДПСУ врахувала критику Геращенко щодо в’їзду в Україну “лабухів з Криму” і “спостерігачів з ОРДЛО”

СБУ заборонила в’їзд в Україну майже 140 російським артистам

У Кремлі вже заявили, що не змінюватимуть російського учасника “Євробачення-2017” у Києві, якщо Юлію Самойлову не пустять в Україну через її відвідини окупованого Криму.

Нагадаємо, півфінали “Євробачення” в Києві пройдуть 9-11 травня, фінал – 13 травня (в Міжнародному виставковому центрі на Лівому березі).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна