Посол Іспанії: Мінські угоди виконати неможливо, а вірити в те, що в Україні “хунта”, можуть тільки ідіоти

 

Іспанська влада оперативно кримінально переслідує своїх громадян, які поїхали воювати на Донбас на боці терористичних організацій “ДНР” та “ЛНР”.

Про це заявив посол Іспанії в Україні Херардо Бугайо Оттоне під час засідання прес-клубу “Дипломати без краваток”, повідомляє “Укрінформ“.

“Десь півтора року тому була групка цих персонажів, які брали участь з боку ОРДЛО у військових діях. І щойно вони повернулися в Іспанію, їх відразу заарештували”, – сказав посол.

Водночас він зауважив, що оскільки Іспанія правова держава, то дуже важко довести участь у бойових діях: хтось міг просто сфотографуватися з автоматом, щоб похизуватися перед дівчиною, а вже у поліції стверджує, що “возив лише гуманітарну допомогу”.

Водночас Оттоне заявив, що поїхати воювати за “Л/ДНР” могли “лише дурні та ідіоти”.

“Я їх називаю ідіотами не просто так, щоб вжити таку лайку. А вони справді такими є. Адже люди, які можуть прислуховуватися до тієї пропаганди, яку в Іспанії роблять крайні ліві, і вірити в те, що тут якась «хунта» чи «фашисти» –  їх ніяк, як ідіотами, назвати не можна”, – сказав глава дипмісії. І додав, що в Україні крайні праві сили становлять лише 3%, а, скажімо, в Нідерландах – їх 19%.

Читайте також:
Каталонські “червоні скінхеди” отримали тюремні вироки за спробу вбивства українського активіста

Також, як повідомляє “Інтерфакс-Україна” посол Іспанії вважає, що Мінські угоди “неможливі до виконання Україною, але альтернативи їм для врегулювання конфлікту на Донбасі немає”.

“Тоді на фронті гинули люди, і зробили ці домовленості «Мінськ-2»… Які неможливі для виконання, але на той момент вони зупинили масову загибель людей…  Всі ми, хто повинен підтримувати ці домовленості, розуміємо, що вони неможливі для виконання”, – сказав Оттоне.

За словами дипломата, також неможливі вільні і чесні вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей.

“Мінські домовленості припускають вільні і чесні вибори за українськими законами і під наглядом західних інституцій і ОБСЄ. Але це не говорить про те, що повинні вийти російські війська. Навіть якщо вони вийдуть, це не означає, що той гангстерський режим на територіях ОРДЛО дозволить провести вибори”, – наголосив посол.

Читайте також:

12 найманців з-за океану. Портрети бразильських терористів на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна