Полторак підписав наказ про нове харчування в ЗСУ. ГРАФІК

 

Міністр оборони Степан Полторак у середу, 22 березня, підписав наказ про перехід Збройних сил України на нову систему харчування.
Про це повідомив у “Фейсбуці” помічник міністра Юрій Бірюков.

За його словами, для лобіювання цього наказу команді Проектного офісу реформ МОУ знадобилось погодження 19 рівнів Міністерства оборони.

На фото активістка команди Діана Петреня, ідеолог проекту “Реформа системи продовольчого забезпечення та харчування ЗСУ” позує з усіма 19 узгодженими документами з печатками.

Відповідно до цього рішення, в Збройних силах розширено раціон харчування з 32 позицій до 348. Зокрема додано свіжі овочі та фрукти, каву тощо.

Також Міноборони відмовляється від фірм аутсорсерів, що готують їжу для військовослужбовців. Відповідно до наказу, військові частини самі найматимуть кухарів.

Планується поетапний перехід Збройних сил на нову систему харчування і продзабезпечення протягом трьох років.

Поточного 2017 року на нове харчування має перейти близько 20% особового складу.

Зокрема, на одній зі сторінок наказу, які оприлюднив Бірюков, ідеться про те, що на нову систему харчування переходять:

  • із 15 травня – Національна академія Сухопутних військ імені гетьмана Сагайдачного у Львові та військова частина А2238 Військово-морських сил ЗСУ;
  • із 1 серпня – військові частини А4239 та А2615 Сухопутних військ, в/ч А2772 Сил спеціальних операцій;
  • із 1 вересня – Головний військовий клінічний госпіталь у Києві, військові частини А3628, А0553 ССО та А4150 Сухопутних військ;
  • із 15 жовтня – в/ч А0224, А2900 ВДВ;
  • із 1 грудня – в/ч А0680 ССО.

Як відомо, в/ч А4239 – це 19-та окрема ракетна бригада (Хмельницький), А2615 – 184-й навчальний центр Академії Сухопутних військ у Старичах на Львівщині; А4150 – Міжнародний центр миротворчості і безпеки в Старичах.

Читайте також:
Через погане харчування в ЗСУ притягнуто до відповідальності 23 особи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна