Справу Умерова в Криму передають до суду. Полозова позбавили статусу адвоката

 

В окупованому Криму адвоката Миколу Полозова перевели зі статусу захисника в статус свідка у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова. Про це адвокат повідомив у коментарі QirimInfo.

За словами Полозова, він має намір оскаржити відповідне рішення в Європейському суді з прав людини.

“Я чекаю, коли мені з Київського суду (райсуд Сімферополя) віддадуть копію апеляційного, тоді можна буде подати касацію і звернутися в Європейський суд. Плюс мною подана скарга на дії слідчого, вона ще не розглянута”, – сказав юрист.

За інформацією Полозова, розслідування у “справі Умерова” завершене і в найближчі кілька днів має бути передане в прокуратуру.

“З урахуванням усіх обставин, думаю, це буде або умовний термін, або штраф. Якщо умовно – їм зручніше, тому що він (Умеров) повинен ходити щомісяця відзначатись і буде під контролем”, – зазначив Полозов.

Як відомо, 20 грудня 2016 року у відношенні Полозова, який захищає лідерів кримських татар Ахтема Чийгоза й Ільмі Умерова, поновили кримінальну справу. 25 січня співробітники ФСБ затримали Полозова біля готелю в Сімферополі й відвезли його на допит.
Він назвав своє затримання викраденням, свавіллям і тиском на адвоката. На думку Полозова, його намагаються відсторонити від захисту Умерова. Надалі Полозов поскаржився на дії ФСБ Росії до федеральної палати адвокатів й адвокатської палати Москви.

Як раніше повідомляла “Новинарня“, ФСБ порушила проти заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова кримінальну справу нібито за “екстремізм і сепаратизм” у травні 2016 року. Його підозрювали в закликах до “порушення територіальної цілісності Росії” після виступу в ефірі українського телеканалу АТR.

Умерова було затримано і відправлено для проведення примусової судово-психіатричної експертизи в психіатричну лікарню. Пізніше, на вимогу світової громадськості, його відпустили.

 

Читайте також:
Адвокат Полозов у Криму подав скаргу на ФСБ

Меркель готова допомогти в лікуванні Умерова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна