СБУ викрила ще десяток адміністраторів “сепарських” спільнот у соцмережах

 

Співробітники Служби безпеки України за останні півтора місяці викрили десять адміністраторів антиукраїнських спільнот у соціальних мережах, які координувалися російськими спецслужбами. Про це інформує прес-центр СБУ 21 березня.

Правоохоронці задокументували, що підтримували антиукраїнські та псевдорадикальні ресурси мешканці Київської, Харківської, Дніпропетровської, Чернігівської, Закарпатської та Луганської областей.

“За вказівкою кураторів та матеріальну винагороду вони переважно наповнювали ресурси у російських соцмережах. Адміністратори викладали отримані з Росії матеріали із закликами до антиконституційного усунення діючої влади, про зміну кордонів України, проведення різних протестних акцій, зокрема з використанням масових заворушень”, – ідеться в повідомленні.

Деякі зізнання зловмисників прес-центр СБУ поширив на відео:

Під час обшуків в адміністраторів антиукраїнських спільнот оперативники СБ України вилучили комп’ютерну техніку із доказами отримання антиукраїнських матеріалів від російських спецслужб та їх розміщення у соцмережах.

Відкрито низку кримінальних проваджень. У їх рамках трьом зловмисникам уже оголошено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених статтями 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України.
Триває досудове слідство.

Читайте також:
СБУ прозвітувала про число викритих і засуджених “сепарів” із соцмереж

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна