Рада визначить нові кандидатури на аудит НАБУ, а Сторча перехопив Порошенко

 

Заступник голови фракції БПП Ірина Луценко не виключає висунення нових кандидатур на посаду аудитора НАБУ від Верховної Ради. Як передає УНІАН, про це вона сказала в коментарі журналістам удень 21 березня, після того як у парламенті знову не пройшли кандидатури ані Роберта Сторча, ані Найджела Брауна, якого проштовхували фракції коаліції та Банкова.

“Якщо не проходить ні одна, ні друга кандидатура, на цьому питання аудитора НАБУ не закінчується. Значить, будуть вибрані інші претенденти, значить, будуть розглядатися і інші люди”, – заявила Луценко, додавши, що мають бути враховані недоліки, які були в питанні визначення кандидатури.

Депутатка вважає, що наступні кандидатури будуть запропоновані, але не одна, “демократично і з правом вибору”.

На уточнююче запитання, чи йтиметься знову про можливість призначення Роберта Сторча чи Найджела Брауна, Луценко зазначила: “Якщо ці кандидатури відхилені, мабуть, будуть розглядатися інші кандидатури”.

Раніше цього дня голова антикорупційного комітету ВР Єгор Соболєв заявив, що пропонуватиме комітету підтвердити рекомендацію на посаду аудитора НАБУ Роберта Сторча (який вважається ставлеником посольства США).

Нардеп Мустафа Найєм також оприлюднив інформацію, що Роберта Сторча з американського Департаменту юстиції за своєю квотою планує запропонувати президент Петро Поршенко.

“Роберт Сторч буде запропонований Петром Порошенком у комісію з аудиту НАБУ за квотою президента. Попередньо про це планується оголосити завтра після зустрічі голови держави з послами “сімки”, – написав він у соцмережі.

Як відомо, по одному аудитору НАБУ мають запропонувати президент, уряд та Верховна Рада.

Читайте також:
“Президенту потрібен всезагальний одобрямс серед аудиторів НАБУ”, – Чумак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна