СБУ підготувала заборону на в’їзд в Україну російській учасниці “Євробачення”

 

Служба безпеки України підготувала рішення про заборону на в’їзд в Україну російської співачки Юлії Самойлової, обраної для участі в конкурсі “Євробачення-2017” від РФ.

“Документ про заборону в’їзду підготовлений”, – сказав голова СБУ Василь Грицак журналістам у Києві 20 березня.

Як відомо, російське керівництво не проводило національного відбору на “Євробачення”, а визначило для цього виконавицю з обмеженими можливостями Юлію Самойлову 13 березня.
При цьому відомо, що співачка в червні 2015 року виступала в окупованому Росією Криму, потрапивши на півострів через територію РФ – із порушенням українського законодавства.

Влада в Києві забороняє гастролі російських артистів, котрі раніше виступали в Криму, в’їжджаючи на півострів з РФ.

Крім того, в 2014 році, в ході російської агресії проти України, Самойлова заявляла в соцмережах: “Якщо Росія не відстоїть Україну (від зазіхань ЄС і НАТО), то наступний удар буде по Росії”.

Повідомлялося, що організатори пісенного конкурсу “Євробачення” поважатимуть рішення України про можливу заборону в’їзду Самойловій.

Читайте також:
ДПСУ врахувала критику Геращенко щодо в’їзду в Україну “лабухів з Криму” і “спостерігачів з ОРДЛО”

СБУ заборонила в’їзд в Україну майже 140 російським артистам

У Кремлі вже заявили, що не змінюватимуть російського учасника “Євробачення-2017” у Києві, якщо Юлію Самойлову не пустять в Україну через її відвідини окупованого Криму.

Нагадаємо, півфінали “Євробачення” в Києві пройдуть 9-11 травня, фінал – 13 травня (в Міжнародному виставковому центрі на Лівому березі).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна