Порошенко поставив за приклад французьку поліцію, яка розстріляла агресивного нападника

 

Президент Петро Порошенко відзначив як приклад дії французької поліції, яка розстріляла чоловіка, коли той намагався вихопити зброю в правоохоронця.
Як передає “Новинарня“, про це глава держави згадав у своєму виступі на Раді регіонів у Києві 20 березня, оцінюючи конфлікт “блокадників” та Нацполіції на блокпостах у Донецькій області.

“В сьогоднішній Україні багато хто демократію плутає з махновщиною. Скажіть, будь ласка, Французька Республіка є демократичною країною? Про інцидент в аеропорту Орлі всі чули? Зловмисник вхопив військового за автомат і негайно, в ту саму мить, був застрелений”, – цитує Порошенка його прес-служба.

“В країні є висока терористична загроза, а ми – у воюючій країні. От французька ілюстрація того, що демократія – це не є анархія та вседозволеність“, – підкреслив він.

За словами президента, “монополію на застосування сили має тільки держава, навіть коли вона демократична”.

Порошенко вкотре засудив громадську “блокаду торгівлі з ОРДЛО”, зазначивши, що вона насправді спрямована не проти окупованих територій, а проти України.

“Шановні, нам і Путіна не потрібно, щоб втратити державність, якщо ми цього не засвоїмо. Якщо не зрозуміємо, що всі акції протесту повинні носити винятково мирний характер, а пристрасть до зброї належить демонструвати лише на фронті. Благо, можливість для тих, хто бажає, зараз є, контрактна армія ефективно комплектується“, – сказав глава держави.

“Тому добре розумію позицію керівника Національної поліції Сергія Князєва, який наполягає на тому, щоб притягнути до відповідальності народного депутата [Володимира Парасюка], який застосовував насильство, погрози і хамство до поліцейських“, – заявив Порошенко.

Він наголосив, що “поліція потребує політичного захисту і нашої підтримки”.

Читайте також:
Прокуратура збирає матеріал для підозри нардепу Парасюку, – Луценко

В контексті блокади президент також висловив “серйозні претензії” до присутніх на зборах голів обласних державних адміністрацій тих областей, де місцеві ради, за словами Порошенка, “перевищили свої повноваження і ухвалили рішення [на підтримку блокади], які виходять далеко за межі їхньої, обласних рад, відповідальності та розхитують ситуацію в країні”.

“Сподіваюся, що ця історія стане уроком для всіх. Влада повинна займати політично наступальну позицію, так само, як і деякі голови обласних державних адміністрацій змогли переконливо продемонструвати державну позицію обласним радам”, – заявив Петро Порошенко.

Читайте також:
“Блокада торгівлі з ОРДЛО” знищила Україну на Донбасі, – Порошенко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна