Помер знаменитий мільярдер Рокфеллер

 

У Нью-Йорку у віці 101 рік помер знаменитий американський мільярдер Девід Рокфеллер.
Про це повідомив прес-секретар сім’ї Рокфеллерів Фрейзер Сайтел, передає The New York Times.

Зазначається, що Девід Рокфеллер, який був онуком нафтового магната і першого в історії доларового мільярдера Джона Рокфеллера, помер уві сні 20 березня , в своєму будинку в Покантіко-Хіллз.

Девід Рокфеллер-молодший народився 12 червня 1915 року в Нью-Йорку. Він був молодшим братом 41-го віце-президента США Нельсона Рокфеллера та 37-го губернатора Арканзасу Вінтропа Рокфеллера.

Після війни Девід Рокфеллер брав участь у різних сімейних ділових проектах і довгий час очолював Chase Manhattan Bank. Він також був відомим філантропом, що жертвував на благодійність сотні мільйонів доларів.

Девід Рокфеллер відомий як один з перших і найвпливовіших ідеологів глобалізації і неоконсерватизму. Свого часу результати діяльності Рокфеллера як глобаліста породили думки, що саме він є найвпливовішою людиною новітньої світової історії.

Крім того, Девід Рокфеллер – рекордсмен за кількістю пересадок органів – йому сім (!) разів пересаджували серце.
Першу пересадку серця Рокфеллер пережив через хворобу “кардіоміопатія” у 1976 році, коли йому йшов 62-й рік. Останню – в серпні 2016-го.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна