Окупанти почали в Криму навчання з претензією на боротьбу з українськими “терористами”

 

В окупованому Криму на мисі Опук (колишній полігон ЗСУ) почалися навчання за участю трьох з’єднань російських Повітряно-десантних військ, Чорноморського флоту й Повітряно-космічних сил ЗС РФ. Про це повідомив командувач російських ВДВ генерал-полковник Андрій Сердюков, який дійснює загальне керівництво маневрами, передає агенція ТАСС.

“У навчаннях задіяні військовослужбовці Новоросійської десантно-штурмової дивізії, Камишинської та Улан-Удинської окремих десантно-штурмових бригад. Крім наших (ВДВ) військ, у маневрах братимуть участь частина сил і засобів Чорноморського флоту і 4-ї армії ВПС і ППО Південного військового округу”, – сказав він.

“Уперше в історії російської армії в рамках навчань ВДВ відразу три наші з’єднання було одночасно піднято за тривогою й частково перекинуто до Криму зі штатним озброєнням і технікою. Усього в маневрах на полігоні Опук беруть участь понад 2,5 тисячі десантників і близько 600 одиниць бойової техніки”, – заявив Сердюков.

За його словами, ВДВ, ВПС і Чорноморський флот у рамках навчань у Криму відпрацюють протидію терористам та “дії у складі угруповання військ швидкого реагування проти незаконних збройних формувань і регулярних військ умовного супротивника”.

“Десантники відпрацюють різні способи ведення протидесантної оборони у взаємодії із силами Чорноморського флоту. Потім за підтримки літаків Повітряно-космічних сил вони завершать знищення супротивника в глибині території півострова, після чого перейдуть до оборони важливих рубежів і районів”, – сказав командувач ВДВ ЗС РФ.

Він пояснив, що актуальність навчань у такому форматі на незнайомому полігоні в Криму обумовлена “зростанням терористичної загрози, а також широким спектром застосування ВДВ як військ швидкого реагування для розв’язання кризових ситуацій у різних регіонах світу”.

Військовослужбовці на навчаннях повинні відпрацювати взяття під контроль критично важливих об’єктів, висадку морського й тактичного десанту, а також стрільбу в наступі й обороні, сказав Сердюков.

Напередодні сайту Kerch.FM оприлюднив відео, як уночі 18 березня з Керченської поромної переправи рухається ешелон із військовою технікою.

Читайте також:
Білоруські спецпризначенці беруть участь у навчаннях із російськими десантниками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна