На межі з Кримом окупанти затримали ще двох громадян України

 

На адміністративній межі з окупованим Кримом співробітники прикордонного управління ФСБ Росії затримали двох громадян України в пунктах пропуску “Джанкой” і “Армянськ”. Про це повідомляє в понеділок, 20 березня, російська агенція РІА “Новости“.

Російські спецслужби стверджують, що затримані громадяни розшукуються за кримінальними статтями.

“Співробітником прикордонного контролю виявлено громадянина України 1991 р.н. При перевірці документів іноземця контролеру стало відомо, що 26-річний чоловік оголошений у федеральний розшук за ініціативою органів внутрішніх справ міста Севастополь”, – повідомили в прикордонному управлінні ФСБ РФ.

Там стверджують, що громадянин України підозрюється у викраденні дорогого золотого ланцюжка, який він зірвав з потерпілої, а потім зник з місця події і пізніше виїхав із Криму на материкову Україну.

Підозрюваному загрожує кримінальне переслідування відповідно до частини 1 ст. 161 КК РФ, максимальна міра покарання за вказане діяння передбачає позбавлення волі на строк до чотирьох років.

На виїзному з Криму напрямку біля Армянська була затримана громадянка України.

“В процесі оформлення документів громадянки України співробітник управління встановив, що пред’явник з недавнього часу оголошений у федеральний розшук за підозрою в скоєнні злочину, відповідальність за який передбачена ч. 1 ст. 303 КК РФ “фальсифікація доказів”, – зазначили у відомстві.

За даними російських силовиків, громадянка України нібито надала в органи ФМС неправдиві відомості та фіктивні документи для отримання російського громадянства.

Обом затриманим обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. Ведуться слідчі дії.

Читайте також:
Затриманий ФСБ на межі з Кримом татарин Зайтуллаєв “дуже сумував за сім’єю”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна