Уранці в неділю поранено п’ять армійців, стільки ж – у суботу, – штаб АТО

 

За минулу добу, 18 березня, зафіксовано 85 випадків відкриття вогню по укріпленнях сил АТО, п’ятеро українських військових поранено. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Крім того, з початком доби (19 березня) поранень зазнали ще п’ять українських захисників, розповів у ранковому зведенні речник штабу АТО Сергій Жмурко.

Зазначається, що напередодні, в суботу, на Донецькому напрямку по позиціях Збройних Сил України в районі Луганського та Авдіївки російські окупанти вели вогонь з мінометів калібру 82 та 120 мм, а також гранатометів різних систем, по укріпленнях біля Невельського та Пісків з великокаліберних кулеметів, а неподалік Опитного, Троїцького, Зайцевого та Кам’янки – з гранатометів та мінометів калібру 82 мм.

“На Маріупольському напрямку для враження наших позицій поруч Водяного та Павлополя ворог двічі використав артилерію калібру 122, а поблизу Широкиного міномети калібру 120 мм, по укріпленнях в районі Мар’їнки та Гнутового – з мінометів калібру 82 мм, стрілецької зброї та гранатометів”, – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, збільшилась кількість обстрілів на Луганському напрямку, де поблизу Кримського російські окупанти вели вогонь з гранатометів різних систем, мінометів калібру 82 та 120 мм, танків, а згодом, ближче до опівночі – ще й з важкої артилерії калібру 152 мм.
По опорних пунктах в районі Троїцького кілька раз били з мінометів калібру 120 мм, в районі Новоолександрівки, Трьохізбенки та Попасної – з СПГ, в районі Станиці Луганської – з гранатометів та кулеметів великого калібру”.

Нагадаємо, напередодні, 17 березня, внаслідок бойових дій загинули четверо військовослужбовців ЗСУ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна