У Криму ватажки ОРДЛО оголосили про інтеграцію в Росію, створено комітет

 

Під час відзначення третіх роковин анексії Криму Російської Федерації представили структуру, яка займатиметься “інтеграцією Донбасу до Російської Федерації”.

Як передає сайт донецьких сепаратистів ДАН, перше засідання так званого “Інтеграційного комітету “Росія-Донбас” відбулося в Ялті, у Лівадійському палаці, 17 березня. В ньому зокрема взяли участь ватажки терористичних угруповань “ЛНР” і “ДНР” Ігор Плотницький та Олександр Захарченко.

Координатором комітету з “інтеграції” окупованого Донбасу став незаконно обраний у Криму депутат Держдуми Росії, заступник голови “Російської громади Криму” Андрій Козенко.

Під час січневої поїздки Захарченка з Плотницьким до Криму на святкування річниці Переяславської ради Козенко казав, що створив у Держдумі групу з “парламентських контактів” із “ЛДНР”. Тоді ж ніби народилася й ідея “інтеграційного комітету “Росія-Донбас”, нагадує “Радіо Свобода”.

Під час установчого засідання комітету в Ялті Козенко повідомив, що підготував законопроект про скасування необхідності трудових патентів для “громадян” “ДНР” та “ЛНР”.

У свою чергу голова окупаційного кримського “парламенту” Володимир Константинов запропонував проект “Росрегіон”, в межах якого межах нібито стане можливою тісніше співпраця з ОРДЛО.
Він заявив про співпрацю “за прикладом проектів Євросоюзу” – “це шлях до ведення спільної інтенсивної роботи при збереженні в нині існуючому статусі”.

На зборах у Ялті лідери сепаратистів Донбасу заявили, що з Україною їх більше нічого не пов’язує, а провідний партнер для так званих “республік” – Російська Федерація, до якої вони сподіваються увійти. Зокрема, як писала “Новинарня“, Плотницький повідомив про наміри провести референдум з цього приводу.

Читайте також:
Роковини кримського референдуму: Захарченко зламав ліжко, святкуючи. ФОТО

Зазначалося, що “інтеграційний комітет “Росія-Донбас” – спеціальний проект, у межах якого Росія співпрацюватиме з ОРДЛО в усіх напрямках – економічному, соціальному, культурному, гуманітарному.

На засіданні в Ялті виступили також директорка Донецького академічного муздрамтеатру, ректор академії будівництва і архітектури з Донецьк та інші представники ОРДЛО.
Керівник муздрамтеатру Наталія Волкова зазначила, що “при Україні були порушені зв’язки Донбасу з російськими регіонами, однак зараз почався динамічний процес відновлення втраченого, зокрема в суспільній і культурній сфері”.

До кінця 2017 передбачається кілька засідань “інтеграційного” комітету, в тому числі й на Донбасі.

За словами ватажка “ДНР” Захарченка, в умовах транспортної блокади з українського боку підприємства непідконтрольних територій Донбасу вже переходять на російські комплектуючі та сировину, переорієнтовують поставки вугілля й іншої промислової продукції на Росію.
Плотницький оголосив про нібито укладений контракт про поставку з ОРЛО в Луганськ 3,5 млн. тонн вугілля за два роки.

Нагадаємо, як заявляв прес-секретар президента Путіна Дмитро Пєсков, у Кремлі немає сценаріїв інтеграції окупованого Донбасу в Росію.

Читайте також:
Плотницький каже, що домовлено про постачання вугілля з ОРЛО в Крим

УКРАЇНА БЛОКУЄ ДОРОГИ ДО ОРДЛО. Ухвалено рішення Радбезу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна