Штайнмаєр заступає на пост президента ФРН

 

Франк-Вальтер Штайнмаєр у неділю, 19 березня, офіційно заступає на посаду 12-го федерального президента Німеччини. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Символічна церемонія передачі влади запланована в другій половині дня у президентському палаці Бельвю в Берліні. У ній братимуть участь також дружини політиків – майбутня перша леді Ельке Бюденбендер та її попередниця Даніела Штадт, дружина 77-річного Йоахіма Гаука.

Як відомо, 18 березня завершився п’ятирічний термін повноважень Гаука. Штайнмаєр – колишній міністр закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини був обраний президентом у парламенті 12 лютого.

61-річного Штайнмаєра висунула кандидатом у президенти його Соціал-демократична партія. Під час голосування екс-главу МЗС також підтримали партенри по “великій” коаліції Християнсько-демократичний союз та Християнсько-соціальний союз.

У липні 2016 року Йоахім Гаук заявив, що не висуватиме свою кандидатуру на другий президентський термін.

Читайте також:
Порошенко в Берліні зустрівся з наступником Штайнмаєра і поклав квіти з Меркель

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна