Росія анонсує перекидання в Крим трьох субмарин із крилатими ракетами

 

До кінця 2017 року Росія має намір поповнити Чорноморський флот в окупованому Криму кількома підводними човнами, здатними нести крилаті ракети. Про це 19 березня в Севастополі повідомив офіційний представник флоту В’ячеслав Трухачов, передає російська агенція ТАСС.

Трухачов заявив, що зараз на Чорноморський флот прибувають нові неатомні підводні човни проекту 636.3, оснащені крилатими ракетами комплексу “Калібр”. Три субмарини – “Новоросійськ”, “Ростов-на-Дону” і “Старий Оскол” – вже знаходяться у Чорному морі. До кінця 2017 року очікується прибуття ще трьох аналогічних підводних човнів – із назвами “Краснодар”, “Колпіно” і “Великий Новгород”.

Як відомо, підводні човни проекту 636.3, завдяки низькому рівню гучності, здатні забезпечити завчасне виявлення та можливість атаки кораблів противника з великої дистанції за допомогою протикорабельних крилатих ракет.

Читайте також:
Росія перекинула в окупований Крим берегові ракетні комплекси “Бастіон”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна