Глава МЗС Франції у розмові з Лавровим висловився за активізацію “нормандського формату” щодо Донбасу

 

Міністри закордонних справ Франції Жан-Марк Еро та Росії Сергій Лавров оговорили співпрацю в “нормандському форматі” для реалізації Мінських домовленостей щодо врегулювання ситуації на сході України.
Як повідомляє МЗС Франції, про йшлося в суботу, 18 березня, під час телефонної розмови глав двох дипломатичних відомств.

“Міністри домовилися активізувати зусилля в “нормандському форматі” з реалізації Мінських домовленостей, тоді як ситуація на місцях, як і раніше викликає тривогу”, – сказано в повідомленні.

Французький міністр зазначив відповідальність сторін у питанні дотримання домовленості про припинення вогню і відведення важкого озброєння.

Жан-Марк Еро засудив “дії сепаратистських організацій”, в тому числі експропріацію підприємств на Донбасі, які не сприяють заспокоєнню ситуації.

Читайте також:
“Нормандська четвірка” вирішила не долучати США
і вкотре поговорила про припинення вогню

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна