В Одеський порт увійшли 4 кораблі НАТО, які можна відвідати з екскурсією

Чотири військові кораблі НАТО, які прибули в порт Одеси 17 березня й пришвартувалися біля 16-го причалу Одеського морського вокзалу, відкрили вхід на палубу для всіх охочих.

Будь-хто може потрапити на кожен із кораблів сьогодні, 18 березня, з 14:00 до 16:00 (необхідно мати при собі посвідчення особи). За інформацією одеських ЗМІ, екскурсії проводитимуться також і в неділю, 19 березня.

Візит кораблів з’єднання Постійної військово-морської протимінної групи НАТО №2 (SNMCMG2) триватиме до 20 березня.

Як повідомили в командуванні Військово-морських сил ЗС України, в Одеський порт увійшли: штабний корабель “Контр-адмірал К.Черніцький” (ORP K.X. CZERNICKI, ВМС Польщі), морські тральщики “Дуеро” (ESPS DUERO, ВМС Іспанії), “Ротвейл” (FGS ROTTWEIL, ВМС Німеччини), та “Аланья” (TCG ALANYA, ВМС Туреччини).

У рамках візиту заплановано протокольні зустрічі командування походу і командирів кораблів у Командуванні ВМС ЗСУ, Одеській обласній держадміністрації й Одеській міськраді.

Програма також передбачає заняття з питань боротьби за живучість кораблів, відвідування кораблів НАТО українськими військовослужбовцями і проведення спортивних змагань між натовськими та українськими моряками. 

Штабний корабель ВМС Польщі “Контр-адмірал К.Черніцький”

Як зазначає “Думская“, друга мінно-тральна група НАТО зайшла в Чорне море ще 4 березня – кораблі брали участь у великих міжнародних навчаннях “Посейдон”. Але тоді в складі групи замість турецького судна Alanya було грецьке M62 Evropi, яке по завершення навчань повернулося в Грецію.

Видання також повідомляє, що 16 березня в Чорне море увійшов французький фрегат  F710 La Fayette, який у 2015 році гостював в Одесі й, не виключено, знову зайде в її порт.

А 17 березня в чорноморські води зайшов американський десантный корабль-док Carter Hall (LSD-50).

Читайте також:

Ближчим часом ВМСУ поповнять щонайменше сім суден

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна