У покинутому “Макдональдзі” Ялти відкриють “такий самий, але з російською назвою”

 

У місті Ялта в окупованому Криму в будівлі колишнього ресторану швидкого харчування McDonald’s, який пішов з півострова після анексії, відкриють російський фастфуд.
Зробити це планують до початку курортного сезону 2017 року, передає “Новинарня” з посиланням на “Новости Крыма”.

Про плани щодо колишнього “Макдональдза” на набережній (вул. Рузвельта, 1а) журналістам повідомив глава окупаційної адміністрації Ялти Андрій Ростенко.

“Чесно кажучи, в мене було величезне бажання знести його і звільнити простір, – розповів Ростенко. – Але приїхали нові власники і сказали, що купили цей будинок. Я запитав – в російському законодавстві вже? Вони кажуть – так. Ну добре, раз ви власники, тоді наводите порядок і відкривайте”.

За словами Ростенка, документи у нових власників “в порядку”, їм дано доручення розробити проект відновлення будівлі, надати його місту і відкрити до майбутнього курортного сезону.

“У будівлі колишнього “Макдональдса” розташується практично такий самий фастфуд, як і “Макдональдс”, тільки з російською назвою: в Ялту зайде єдина мережа бургерів, яка працює по всьому Криму”, – ідеться в повідомленні.

За свідченнями очевидців, станом на 2016 рік “Макдональдз” у центрі Ялти стояв захаращений, із вибитими вікнами, в будівлі та навколо смерділо сечею, при цьому логотип “М” ще залишався.

Як відомо, після російської окупації Криму ресторани швидкого харчування міжнародних мереж – у квітні 2014 року – припинили свою діяльність на півострові (у Сімферополі, Севастополі і Ялті).
Те саме відбулося на непідконтрольних територіях Донецької й Луганської областей.
У Донецьку в будівлі “Макдональдза” сепаратисти відкрили свій ресторан “Дон Мак”.

Читайте також:
“Невільна каса”. Екскурсія по віджатому донецькому McDonald’s,
який тепер “ДонМак”. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна