Садовий чекає на підозру й відсторонення від посади

 

Обласна прокуратура вже до 21 березня може висунути міському голові Львова Андрію Садовому підозру, після чого його відсторонять від посади в судовому порядку. Таку думку висловив сам Садовий в інтерв’ю DT.ua.

Мер Львова заявив, що завдання підготувати йому підозру надійшло до прокуратури області від вищих ешелонів влади.

“Обласна прокуратура працює в посиленому режимі. Робить усе можливе і неможливе, бо їм дуже важко щось пришити, особливо коли це шиється білими нитками. Поставлено задачу з високих кабінетів, тому вони найближчими днями висуватимуть підозру. І наступним кроком буде звернення до суду про моє відсторонення з посади”, – заявив Андрій Садовий, який є головою партії “Об’єднання “Самопоміч”.

Він вважає, що рішення суду буде прогнозованим, оскільки судова система України працює “чітко по вертикалі”.

Садовий наголосив, що попередньо, оголосити йому про підозру повинні були після 21 березня, проте щось змінилося, і тепер зробити це планують до 21-го числа.

За його словами, ініціатори цих процесів “відпрацьовують якийсь медійно-сценарний план”.

Мер-підприємець також повідомив, що планує наймати адвокатів та захищати свої права у суді.

“За моїми даними, це (відсторонення) відбудеться найближчими днями. Виконувати обов’язки голови буде секретар Львівської міської ради — Анатолій Забарило, представник партії “Громадянська позиція”, – сказав мер Львова, відповідаючи на відповідне запитання журналіста.

У тому ж інтерв’ю Садовий заявив, нібито в адміністрації президента серйозно розглядається можливість проведення в Україні дострокових парламентських та президентських виборів вже восени цього року.

“Наскільки знаю, такий варіант серйозно розглядається в адміністрації президента. Існує план — восени провести дочасні парламентські та президентські вибори. Тому що президент втрачає довіру і боїться, що за рік йому буде дуже важко думати про наступний термін”, – сказав він.

Садовий також висловив переконання, що президент Петро Порошенко аналізує його телефонні дзвінки.

“Те, що аналізуються телефонні дзвінки — це однозначно. Він дуже поінформована людина. Наприклад, ми мали зустріч з Саакашвілі, Гриценком і Гацьком. Під час зустрічі в адміністрації я переконався, що він у деталях обізнаний про те, що обговорювалося”, – розповів мер Львова.

Як відомо, у Львові з літа 2016 року триває напружена ситуація із вивезенням побутових відходів через закриття Грибовицького сміттєзвалища, на якому в кінці травня сталася пожежа з трагічними наслідками (внаслідок обвалу відходів загинули троє рятувальників). Міський голова Андрій Садовий неодноразово звертався по допомогу до інших регіонів, однак більшість із них не мають можливості приймати додаткову кількість сміття.

У зв’язку з пожежею на сміттєзвалищі прокуратура розслідує кримінальну справу. Зокрема, в листопаді було оскаржено рішення про непричетність Садового до трагедії на сміттєзвалищі.

Існують припущення, зокрема з боку самого мера, що підпал сміттєзвалища та “сміттєва блокада” можуть бути спланованими акціями задля пониження політичного рейтингу Садового як лідера партії “Самопоміч” та потенційного кандидата на президентських виборах.
Деякі політологи вважають активну участь “Самопомочі” в блокаді торгівлі з ОРДЛО на Сході “відповіддю” на “сміттєву блокаду Львова”.

Читайте також:
Аброськін каже, що львівське сміття дісталося вже до Донеччини

Львівський чиновник “зі сміттєзвалищем”, затриманий на хабарі,
вийшов під заставу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна