Розвідка АТО пов’язує зростання числа обстрілів із навчаннями на російському боці

 

За даними розвідки штабу АТО, на тимчасово окупованій території Сходу України тривають командно-штабні тренування російсько-окупаційних військ – 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів Центру територіальних військ Південного ВО ЗС Росії. Про це йдеться у вечірньому повідомленні прес-центру штабу АТО за 17 березня.

“В рамках командно-штабного навчання противник проводить бойові стрільби по території підконтрольній Україні. З проведенням цих навчань командування АТО пов’язує збільшення кількості обстрілів наших опорних пунктів, під час яких окупанти використовують важке озброєння, що заборонене Мінськими домовленостями”, – ідеться у зведенні.

Із їх закінченням навчань “армій ДНР і ЛНР” послаблення ситуації в штабі АТО не прогнозують.
“За даними розвідки, Російська Федерація продовжує всебічно забезпечувати підрозділи противника. Протягом останніх днів фіксуються факти прибуття на окуповані території сходу країни транспортних засобів із боєприпасами, пально-мастильними матеріалами та особовим складом”, – повідомляють у штабі.

Зазначається, що 16 березня на тимчасово непідконтрольну територію України зайшов черговий, 62-й так званий “гуманітарний конвой”. “Як показує практика з прибуттям російської «допомоги» ситуація повсякчас ускладнюється, кількість обстрілів з використанням важкого озброєння збільшується”, – інформує штаб АТО.

Як відомо, за добу 17 березня у штабі нарахували 112 обстрілів з боку бойовиків, четверо українських військових загинули.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна