На Київщині затримали групу поліцейських, які торгували зброєю. ВІДЕО

 

У Київській області правоохоронці викрили злочинну групу, до складу якої входили поліцейські, котрі займалися збутом зброї і боєприпасів. Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції.

Зазначається, що фактом незаконної діяльності прокуратурою області було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Як з’ясувалося в ході кримінального провадження, до складу групи входили троє співробітників поліції Київської області.

Сформував групу 26-річний сержант поліції, через якого безпосередньо проходив канал збуту зброї. У спільники організатор взяв своїх однолітків – начальника складу озброєння та інспектора дозвільної системи обласного главку поліції.

“Під час оперативних заходів було задокументовано три факти збуту, що підтверджують злочинну діяльність змовників: продаж 2,8 тис. патронів калібру 7,62 мм, бойового пістолета калібру 9 мм та бойового пістолета іноземного походження. Крім того, зловмисники отримали аванс за короткоствольну нарізну зброю ПК “Вулкан”. Сума прибутку з цих злочинних операцій склала 28 тис. гривень та 4,1 тис. доларів. При цьому патрони зловмисники крали з відомчого складу”, – йдеться в повідомленні НП.

Для огляду автомата “Вулкан” працівник дозвільної системи запросив чоловіка до свого службового кабінету. Там він запропонував відвідувачу отримати ще й дозвіл на цю зброю за 500 доларів “винагороди”, яку й отримав.
Після цього зловмисники були затримані, а патрони, автомат та отримані кошти – вилучені.

“Крім того, за місцем проживання фігурантів групи проведені санкціоновані обшуки. Під час їх проведення виявлено та вилучено рушниці, пістолети, автомати, боєприпаси без дозвільних документів на них. Крім того, правоохоронці вилучили фальшиві посвідчення працівників ЗМІ, членів громадських формувань, на які оформлялася зброю”, – зазначили в поліції.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу учасникам злочинної групи, вживаються заходи для притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Читайте також:
Підземний бункер зі зброєю під Києвом виявився складом “макетів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна