На Донеччині знову обстріляли місію ОБСЄ і СЦКК

 

Учасники патруля СММ ОБСЄ стали свідками застосовування стрілецької зброї у зоні проведення АТО поблизу міста Ясинувата, тимчасово підконтрольного бойовикам “ДНР”. Про це йдеться у звіті місії від 18 березня.

“17 березня п’ять членів патруля СММ перебували за 15 км на північ від Донецька на дорозі до Донецької фільтрувальної станції. Спостерігачі здійснювали моніторинг дотримання режиму припинення вогню для забезпечення можливості проведення розмінування на території ДФС та поблизу неї та відновлення водопостачання з обох боків лінії зіткнення”, – зазначили в ОБСЄ.

Спільний центр із контролю та координації сприяв отриманню гарантій безпеки, на місці були присутні троє офіцерів СЦКК (двоє українських та один російський), четверо представників ДержНС та четверо членів бригади “ДНР” з розмінування.

“Об 11:45 члени патруля СММ, перебуваючи поруч з автомобілями місії, почули, як над їхніми головами просвистіла куля і в ту ж мить пролунав постріл зі стрілецької зброї за 100–200 м на південь від них. Усі присутні негайно сховалися за автомобілі місії. Спостерігачі визначили, що постріл було здійснено у напрямку з півдня на північ – північний схід. Поки вони сідали в автомобілі, то почули ще один постріл зі стрілецької зброї за 100–200 м на південь”, – повідомили в ОБСЄ.

Згодом усі присутні, включаючи патруль СММ, покинули цей район. Ніхто зі спостерігачів не постраждав, автомобілі місії пошкоджено не було.

У ОБСЄ наголосили, що даний випадок – вже третій у цьому районі за останній місяць, коли поруч із патрулями СММ ОБСЄ або об’єктами її власності застосовується стрілецька зброя.

Читайте також:
Біля блокпоста “ДНР” спостерігачі ОБСЄ потрапили під мінометний обстріл

ОБСЄ продовжила спостережну місію в Україні ще на рік
і призначила фінансування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.