Росія віддала Україні 12 в’язнів з Криму

 

Російська Федеральна служба виконання покарань передала українській стороні 12 громадян України, які відбували покарання в Криму на момент його окупації.
Про це повідомляє прес-служба уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Зазначається, що передача кримських в’язнів відбулася біля села Гоптівка Харківської області, в пункті пропуску через державний кордон України з РФ.

Як писала “Новинарня“, нещодавно таку передачу анонсувала омбудсман Валерія Лутковська. Щоправда, тоді йшлося про 18 в’язнів.

Раніше заступник міністра юстиції України Сергій Пєтухов інформував, що Росія погодилася передати Україні 12 в’язнів із Криму. Він уточнював, що це не політв’язні. “Це люди, які були засуджені українськими судами, але вони, як і всі громадяни України, мають право повернутися на територію України”, – зазначав Пєтухов.

Читайте також:
Лутковську пообіцяли пустити до громадян України в кримських колоніях наступного року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна