Уряд продовжив надзвичайні заходи в енергетиці ще на місяць

 

Кабінет Міністрів продовжив термін дії тимчасових надзвичайних заходів на електроенергетичному ринку ще на місяць. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в четвер, 16 березня, інформує “Економічна правда”.

“Не дивлячись на те, що в енергетичній сфері створили надзвичайні умови функціонування останні 60 днів, повинен сказати, що об’єднана енергосистема України працює в штатному режимі, обмежень по споживанню і віялових відключень зусиллями міністерства та Кабміну немає. І те, що ми піднімали це питання ще в липні місяці, зіграло теж велику роль”, – заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

Але, за його словами, для того, щоб об’єднана енергосистема працювала в штатному режимі, необхідно продовжити надзвичайні заходи ще на один місяць.

За словами прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, ситуація є складною.

“Те, що ми з вами не допустили віялових відключень, свідчить про те, що ми з вами ідеально підготувались до зими. Ми створили запас міцності, тому що ми розуміли, що нам перекриють поставки. Тільки я думав, що вони зроблять це самі, а вони зробили це іншими людьми”, – зазначив Гройсман.

Гройсман також відмітив, що проблема полягає в тому, що зникає запас міцності.

“Надзвичайні заходи, а це не надзвичайний стан, дозволяють нам змінити режими регулювання і функціонування енергетичної системи. Але вона не може працювати на знос. Але ми все робимо для того, щоб мінімізувати та віддалити будь-які негативні наслідки”, – заявив прем’єр перед ухваленням рішення.

Як повідомлялося, надзвичайні заходи в енергетиці, передбачені урядовим розпорядженням №103-р від 15 лютого, вступили в дію з 17 лютого через блокаду громадськими активістами поставок вугілля антрацитної групи із зони АТО. Заходи були розраховані на місяць.
За словами глави НЕК “Укренерго” Всеволода Ковальчука, в рамках запровадження надзвичайних заходів спалювання електростанціями антрациту знижено вдвічі.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна