Трамп обурений рішеннями судів, які зупиняють його міграційний указ

 

Федеральний окружний суддя американського штату Меріленд Теодор Чуанг заблокував дію нового міграційного указу президента США Дональда Трампа, який тимчасово забороняє громадянам шести мусульманських країн в’їзд на територію США. Про це повідомляє американський телеканал CNN.

Меріленд став другим штатом, який намагається домогтися скасування оновленого указу Трампа. 15 березня розпорядження президента заблокував федеральний окружний суддя американського штату Гаваї Деррік Вотсон.

Чуанг зазначив, що ідеться про заборону на в’їзд до країну мусульманам, хоча безпосередньо в указі про це не йдеться.

Дональд Трамп гостро розкритикував рішення гавайського окружного суду, передає DT.ua. Президент пообіцяв дійти, у разі необхідності, до Верховного суду, але домогтися виконання свого указу.

Також Трамп сказав, що він може повернутися до попереднього указу, який був більш жорстким, і домогтися його виконання.

Нагадаємо, через тиждень після інавгурації, 27 січня 2016 року, Дональд Трамп підписав указ, який вводив “екстремально жорсткі заходи перевірки” людей, які прибувають до країни. Він забороняв у’їзд до США громадянам Ірану, Іраку, Ємену, Лівії, Сирії, Сомалі та Судану.

4 лютого федеральний суд у Сіетлі (штат Вашингтон) призупинив дію цього указу, 9 лютого Федеральний апеляційний суд США підтримав рішення суду в Сіетлі.

6 березня Трамп підписав новий указ, згідно з яким Ірак виключений зі списку країн, громадянам яких заборонений в’їзд на територію США. В’їзд громадянам Ірану, Ємену, Лівії, Сирії, Сомалі та Судану заборонений на 90 днів.

Указ Трампа обмежує кількість біженців, яких США приймуть у 2017 році, до 50 тис. Однак цей документ скасовує повну заборону на прийом біженців із Сирії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна