Росія прислала в ОРДЛО 62-й гумконвой, знову “дитяче харчування”

 

На окуповану територію Донбасу в четвер, 16 березня, зайшов 62-й так званий “гуманітарний конвой”, оформлення якого російська сторона вкотре здійснила в односторонньому порядку.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу ДПСУ.

“Оскільки переміщення т.зв. «гумконвою» відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства і погоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій”, – зазначили в Держприкордонслужбі.

Зазначається, що з 5:45 до 6:45 через російські пункти пропуску “Донецьк” та “Матвєєв Курган” на в’їзд в Україну прослідувало дві колони “гумконвою” у складі 40 автомобілів. “Вантажівки перевозили переважно, нібито, дитяче харчування”, – інформує ДПСУ.

За даними онлайн-ресурсів сепаратистів, колони вже дісталися за місцем призначення. Зокрема, в Донецьк прибуло 20 вантажівок, які доставили вантаж загальною вагою 362 тонни, з нихбуцімто аж 198 тонн дитячого харчування.

Нагадаємо, що попередній, 61-й “гумконвой” Росія прислала в ОРДЛО 28 лютого.

Читайте також:
Росія пускатиме “гумконвої” на Донбас удвічі рідше

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна