Рада після “поліцейського” скандалу: Парубій розслідує, “Опоблок” не голосує, Мельничук виходить

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій дав доручення провести розслідування конфлікту, який стався в парламенті 15 березня. Про це він заявив, відкриваючи засідання ВР у четвер, 16 березня.

“Усі інциденти будуть вивчені, і я дав доручення провести розслідування, і з приводу того розслідування я обов’язково проінформую і голів фракцій, і депутатів”, – сказав спікер.

За словами Парубія, він провів дві наради з керівниками фракцій та нараду з головами комітетів, де вони домовились, що Рада має продемонструвати суспільству якісну і системну роботу.

“Я не дозволю створити протистояння в парламенті”, – наголосив він.

Говорячи про причини ексцесу в Раді – сутичку нардепа Володимира Парасюка з правоохоронцями на блокпосту в зоні АТО, Андрій Парубій заявив, що “народний депутат не має права, користуючись своєю недоторканністю, зневажливо ставитися до працівників правоохоронних органів держави, наносити їм удари, ображати, виривати у них табельну зброю під час виконання ними службових обов’язків”.

“Вважаю такі дії народного депутата неприйнятними. Це дискредитація парламенту і звання народного депутата України, зневага до державних інститутів, і це – руйнування влади і держави”,- сказав Парубій.

Він наголосив, що сам часто бував в зоні проведення АТО на блокпостах, і його перевіряли навіть тоді, “коли був секретарем РНБО – без жодних питань я дозволяв на блокпості перевіряти мій автомобіль на предмет наявності зброї і завжди з повагою ставився до наших бійців на передовій”.

Спікер закликав нардепів до “якісної і системної роботи”, повідомивши, що завтра у ВР відбудеться урочисте засідання до сторіччя українського парламентаризму”.

Водночас в ході ранкового засідання народний депутат з групи “Воля народу” Сергій Мельничук (екс-командир батальйону “Айдар”, обраний до ВР за списком Радикальної партії) висловив обурення тим, що спікер Парубій перетворив парламент на “чебуречну”, де послідовність розгляду законопроектів визначається суб’єктивно, в ручному режимі.
Мельничук заявив, що виходить з парламентської коаліції.

Дещо раніше фракція “Опозиційний блок” повідомила, що не голосуватиме у Верховній Раді доти, доки не розглянуть законопроекти про переселенців. Про це заявив співголова фракції Юрій Бойко з трибуни ВР.

“Наша фракція прийняла рішення: доки не будуть розглянуті закони авторства не тільки нашої фракцій, а й інших, які стосуються переселенців, які стосуються реальної підтримки населення – ми не будемо голосувати й приймати участь у голосуваннях за політичні речі, як, можливо, цікаві політичним силам – але не мають нічого спільного з реальними потребами громадян України”, – сказав Бойко, звинувативши владу в “політичних ігрищах”.

Читайте також:
Коаліція вважає, що Сироїд порушила регламент, і вимагає її відставки

Як повідомляла “Новинарня“, у середу, 15 березня, заступник голови ВР Оксана Сироїд за відсутності спікера й першого віце-спікера закрила ранкове засідання парламенту після вимоги депутатів із більшості дати слово силовикам у камуфляжі, що брали участь в інциденті з нардепом Володимиром Парасюком 14 березня на блокпостах у Донецькій області.
Після цього голова фракції БПП Ігор Гринів із місці спікера оголосив проведення в сесійній залі “зборів коаліції”, на яких поліцейські виступили з трибуни.

Сироїд заявила, що працівники поліції Донецької області потрапили до сесійної зали парламенту незаконно. Таку ж думку поділяють багато інших нардепів, заявляючи, що грубо порушили регламент саме депутати з “Народного фронту”, які провели силовиків через ложу уряду в сесійну залу без рішення на те Ради.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна