Протягом березня число українських полонених в ОРДЛО зросло на 5 осіб

 

За останні тижні зросла кількість українських полонених, яких утримують бойовики “ДНР” і “ЛНР”.
Про це йдеться в дописі у соцмережі першої заступниці голови Верховної Ради, представниці України в гуманітарній підгрупі ТКГ Геращенко.

“На жаль, на сьогодні кількість заручників в ОРДЛО збільшилася і складає 118 осіб. Це цивільні і військові (збільшилася і за рахунок цивільних, яких хапають на окупованих територіях, так, на жаль, і наші військові були затримані)”, – написала Геращенко.

Очевидно, щодо військових – ідеться про полонених спецпризначенців із 8-го полку Сил спецоперацій Сергія Іванчука та Івана Дєєва, яких затримали бойовики “ЛНР” та звинуватили в ліквідації ватажка т. зв. “народної міліції ЛНР” Олега Анащенка.

Також Геращенко зазначила, що, згідно з оновленою інформацією СБУ, у списку зниклих безвісти українців – 418 осіб.

“Не виключаю, що зниклих безвісти в ході конфлікту – більше, і ми маємо знайти інформацію про всіх зниклих, загиблих, встановити їх долю”, – написала вона.

Нагадаємо, 1 березня Ірина Геращенко повідила, що СБУ заявляє про 113 українських заручників в ОРДЛО, бойовики натомість визнають лише 47.

Для порівняння – дані 6 березня:
Зниклими безвісти вважаються 483 українці, – Геращенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна