Дружина внесла заставу за Насірова – всі 100 мільйонів. Він виходить із СІЗО із зобов’язаннями

 

Дружина відстороненого керівника Державної фіскальної служби Романа Насірова, який перебуває під арештом у СІЗО, внесла за нього заставу.
Про це йдеться в повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

“Дружина Романа Насірова, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), внесла грошову заставу, визначену ухвалою слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 7 березня 2017 року в розмірі 100 млн. грн. на спеціальний рахунок Солом’янського районного суду”, – зазначили в САП.

У прокуратурі нагадали, що на Насірова тепер покладено наступні обов’язки:

  • прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду за першою вимогою;
  • носити електронний засіб контролю (браслет);
  • не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований, проживає чи перебуває, без дозволу детектива, прокурора або суду;
  • повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи;
  • утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у кримінальному провадженні;
  • здати на зберігання до Державної міграційної служби України свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

“У випадку невиконання підозрюваним вищезазначених обов’язків прокурори САП клопотатимуть перед судом про обрання запобіжного заходу тримання під вартою”, – сказано в повідомленні.

Як відомо, в понеділок, 13 березня, Апеляційний суд Києва прийняв рішення залишити Насірова під вартою. Тоді він стверджував, що не має коштів для внесення 100 млн. гривень застави як альтернативи двомісячному арешту.

Як інформувала “Новинарня“, Роман Насіров підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).
Підозру йому вручили ввечері 2 березня в лікарні “Феофанія”, коли Насіров вдавав непритомного.
За даними САП, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ “Фірма “Хас”, ТОВ “Карпатнадраінвест”, ТОВ “Надра Геоцентр”.
Тим самим державі було завдано збитків на суму близько 2 млрд. грн., вважають в НАБУ.

Також детективи Бюро заявили на суді про наявність у Насірова паспортів Великої Британії й Угорщини.

Читайте також:
Уряд відсторонив Насірова від посади голови ДФС в день його народження

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна