Доба в АТО: ситуація напружена, але контрольована

 

За минулу добу, 15 березня, російсько-терористичні війська 91 раз обстріляли позиції сил АТО. Поранення отримали четверо українських бійців, повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Донецькому напрямку російські терористи не залишають у спокої захисників Авдіївки, обстрілюючи позиції зі всіх видів озброєння, включаючи важкі міномети і танки. По шахті Бутівка, позиціях біля Кам’янки і Троїцького бойовики гатили з мінометів калібру 120, Луганського та Зайцевого – з гранатометів різних систем, БМП та мінометів, Майорська – з мінометів 82 калібру, Пісків – з БМП.
По опорних пунктах неподалік Новгородського та Опитного противник вів вогонь з гранатометів та стрілецької зброї. А близько 23.00 ворог з артустановок калібру 152 мм здійснив провокаційні обстріли в напрямку села Клещівка, що на Бахмутській трасі і не знаходиться на лінії зіткнення.

На Маріупольському напрямку по позиціях під Широкіним та Водяним російські окупанти вели вогонь з кулеметів, БМП та зенітних установок. Поруч із Павлополем зі 120 мм мінометів та артилерії калібром 122 мм.
В районі Гнутового й Тарамчука обстріл вівся з кулеметів та СПГ, а під Новогригорівкою – з БМП. Поруч із Мар’їнкою били з великокаліберних кулеметів, а Красногорівку обстрілювали з мінометів калібру 82 мм та гранатометів.

На Луганському напрямку в районі Новоолександрівки та Кримського бойовики вели обстріли з гранатометів різних систем та мінометів калібру 82 та 120, поруч з Оріховим- із мінометів 82 мм, а Лобачове обстріляли з автоматичних гранатометів. Опорні пункти неподалік Валуйського – зі стрілецької зброї. Близько опівночі артилерією 122 мм окупанти намагалися поцілити по позиціях в районі Новоолександрівки та Новозванівки.

Як повідомляла “Новинарня“, напередодні в зоні АТО було зафіксовано загалом 106 обстрілів з боку бойовиків.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна