Сторона РФ і “ДНР” прокоментувала рішення РНБОУ про транспортну блокаду

 

Представник РФ у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Сході України Борис Гризлов вважає, що рішення РНБОУ припинити транспортне сполучення з ОРДЛО суперечить Мінським угодами. Про це він заявив журналістам у середу, 15 березня, передає російська агенція ТАСС.

“Безсилля київської влади проти свавілля націоналістів б’є насамперед по самій Україні. Це тим більш небезпечно, що тенденція підкріплюється іншими діями офіційних осіб”, – сказав Гризлов.

“Маю на увазі зокрема поширену сьогодні засобами масової інформації заяву президента Петра Порошенка на засіданні РНБО, яка передбачає припинення транспортного сполучення з “ЛНР і ДНР”, що прямо суперечить Мінським угодам”, – заявив він.

У свою чергу ватажок бойовиків “ДНР” Олександр Захарченко заявляє, що не боїться наслідків рішення Радбезу.

“Київ на своїй стороні лінії розмежування може робити що хоче: вводити блокаду, знімати. Нам все одно”, – заявив Захарченко у коментарі сепаратистському сайту ДАН.

За його словами, це рішення Радбезу ніяк не вплине на введені раніше аналогічні заходи в ОРДО.
“Ми ввели заборону на вивезення на територію України нашої продукції і нашої сировини. Цю блокаду з нашої сторони ми не скасовували. І не збираємося”, – сказав Захарченко.

Голова так званої “народної ради ДНР” Денис Пушилин також заявив, що повна транспортна блокада ОРДЛО є порушенням домовленостей “Мінська-2” і “легалізацією на державному рівні дій учасників блокади”.

Як повідомляла “Новинврня”, в середу, 15 березня, Рада національної безпеки та оборони України ухвалила рішення припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення на Донбасі до реалізації пунктів 1-2 Комплексу заходів по виконанню Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року, а також до повернення під українську юрисдикцію захоплених підприємств.
При цьому уточнюється, що не йдеться про гуманітарні вантажі та цивільний транспорт і особисті вантажі громадян.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна