Ситуація в зоні АТО загострюється, сімох бійців поранено, – штаб

 

Ситуація в районі проведення антитерористичної операції ускладнюються, кількість обстрілів позицій Збройних Сил України збільшується. Російські терористичні війська все більше використовують зброю, яка, згідно до Мінських домовленостей, мала бути відведена від лінії зіткнення. Про це йдеться в ранковому зведенні прес-центру штабу АТО в середу.

Зазначається, що за добу у вівторок, 14 березня, зафіксовано загалом 106 обстрілів з боку бойовиків НЗФ, з них 44 – з використанням мінометів, два -з  танків та один – з артилерії калібром 122 мм.
Ушкодження отримали семеро бійців Збройних сил України: поранено шістьох та одного травмовано.

Найбільше обстрілів відбулося на Маріупольському напрямку, де під мінометним вогнем ворога опинилися позиції сил АТО в районі Водяного, Павлополя та Гнутового. В Мар’їнці вів вогонь танк противника, у Водяному, Широкиному та Березовому – ворожі БМП. Активізувались снайпери неподалік Гнутового, Новомихайлівці та Широкиного.

“На Донецькому напрямку найгарячіше було в районі Авдіївки, де російські найманці інтенсивно вели вогонь по наших укріпленнях з кулеметів, гранатометів різних систем, мінометів, а згодом ще й з танка. По позиціях поруч Зайцевого, Опитного, шахти “Бутівки”, Луганського, Троїцького та Кам’янки ворог гатив з гранатометів та мінометів, а біля Луганського – з артилерії калібром 122 мм”, – ідеться у зведенні.

На Луганщині по опорних пунктах ЗСУ біля Кримського били міномети калібру 120 мм, гранатомети та кулемети; на позиціях під Новоолександрівкою, Жовтим та Новозванівкою діяли ворожі снайпери.

Читайте також:
Сепаратисти ОРДО поновили роботу “віджатого” в Ахметова фіксованого телефонного зв’язку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна