Провокатори знову сплюндрували польський меморіал у Гуті Пеняцькій. ФОТО

 

У селі Гута-Пеняцька (Бродівський район Львівської області) невідомі знову розмалювали пам’ятники полякам, убитим у 1944 році.

Як повідомив увечері 14 березня “Західний інформаційний фронт“, вандали написали на пам’ятниках “Смерть ляхам”, “Геть з України, курви”, “SS Галичина”, “ОУН УПА”, намалювали свастику, тризуб, вовчий гак.

Як інформувала “Новинарня“, вперше провокатори сплюндрували пам’ятник у Гуті Пеняцькій у січні цього року – тоді було знищено центральний обеліск меморіалу.
Пам’ятник було відбудовано зусиллями влади Львівської області вже в кінці лютого.

“Знову “невідомі” особи і знову аналогічний почерк. Цікаво, скільки грошей запасли російські провокатори…
Українська влада та місцева громада доклали стільки зусиль, аби відновити зруйнований пам’ятник у Гуті Пеняцькій, але дружні відносини України та РП стійко не дають спокою агресору…
Скільки ж потрібно часу, аби знайти цих продажних тварин ?! Невже тут діє така надсекретна група, що її ніякі органи не можуть встановити?!” – йдеться в дописі на сторінці “Західний інформаційний фронт” у соцмережі, де подано кілька фотознімків з оскверненим меморіалом.

На подію відреагував міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

“Гута Пеняцька, попри спроби вандалів, є і буде символом поєднання українців і поляків. Спроби варварів марні. Але покарати їх – наш обов’язок”, – написав глава МЗС у “Твіттері”.

Як повідомляла “Новинарня“, в січні вандали сплюндрували також польський меморіал у Биківні під Києвом, а 11-12 березня невідомі оксвернили польські могили в селі Підкамінь у Бродівському районі та пам’ятник розстріляним у 1941 році польським професорам на Вулецьких пагорбах у Львові.
Радник міністра внутрішніх справ, депутат від “Народного фронту” Антон Геращенко переконаний, що російські структури наймають громадян України, аби ті коїли вандалізм щодо пам’ятників полякам.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна