Порошенко наполягатиме на позбавленні українського громадянства таких як Коломойський, Насіров та Артеменко

 

Президент Петро Порошенко обґрунтував свою законодавчу ініціативу щодо унеможливлення подвійного громадянства в Україні. Він заявив, що “ситуація була доведена до абсурду, коли губернатор, народний депутат чи державний чиновник хизувався перед суспільством наявністю двох чи трьох паспортів, впевнений у власній безкарності”.

“Я буду робити все від мене залежне, щоб в українському парламенті були лише українські народні депутати з українським громадянством, бо це питання національної безпеки”, – підкреслив президент в інтерв’ю трьом телеканалам ввечері 15 березня.

Глава держави навів наприклад, коли народний депутат Андрій Артеменко під час допиту у Генеральній прокуратурі публічно заявив, що у нього є другий паспорт.

“Я як президент не збираюся з цим миритися», – сказав Порошенко та нагадав, що запропонував парламенту розглянути законопроект, що унеможливлює наявність подвійного громадянства.

“Особливо це стосується державних чиновників та народних депутатів”, – цитує президента його прес-служба.

За його словами, не може народний депутат чи державний чиновник при ухваленні надзвичайно важливих державних рішень керуватися інтересами іншої держави ніж Україна.

“Я буду робити усе від мене залежне, щоб таких людей позбавляти українського громадянства. І я пишаюся тим, що з цього приводу я маю повну підтримку українського суспільства”, – резюмував Петро Порошенко.

Читайте також:
Порошенко подав проект щодо позбавлення українського громадянства
власників кількох паспортів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна