#FreeKozlovskyу – флешмоб для звільнення українського вченого – бранця “ДНР”

 

Політики, громадські й культурні діячі влаштували в соцмережі флешмоб із закликом визволити із полону “ДНР” українського вченого Ігора Козловського.

Як інформувала “Новинарня“, із січня 2016 року він ув’язнений у Донецьку та не вноситься бойовиками у списки на обмін, оскільки сепаратисти його вважають громадянином самопроголошеної “ДНР”.

Нещодавно стало відомо про суд над Козловським у справі про “екстремізм” (він як прибічник України нібито зберігав удома дві гранати).

Ігор Анатолійович Козловський – відомий в Україні та світі фахівець з релігійних, духовних і психофізичних систем. Викладав релігієзнавчі дисципліни на кафедрі філософії Донецького національного технічного університету. 

Кампанію за визволення українського вченого ініціювали його родичі.

Долучитися до акції у “Фейсбуці” можна за хештегом #FreeKozlovskyу.

Після початку війни Ігор Козловський не зміг покинути Донецьк, оскільки доглядав паралізованого сина. Бойовики затримали і посадили його у підвал.

На думку іншого сина Олександра, Ігор Анатолійович міг привернути до себе увагу самопроголошеної влади в період участі у міжконфесійному молитовному марафоні “За єдність і мир в Україні”, який тривав у березні-жовтні 2014 року – туди він виходив з українським прапором.

Ігорю Козловському вже 63 роки, він має проблеми зі здоров’ям. В ув’язненні його стан погіршується, без належної медичної допомоги він довго не протримається.

Читайте також:
Бойовики “ДНР” судять полоненого науковця Козловського.
Родичі апелюють до світової спільноти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна