Посольство України вимагає пояснень від британського лорда, який вважає Крим Росією

 

Посольство України у Великій Британії звернулося до лорда Річарда Белфа з проханням підтвердити або спростувати його висловлювання щодо статусу окупованого Криму, яке було розтиражовано російськими ЗМІ.
Як повідомляє “Новинарня“, про це йдеться на офіційному сайті посольства України у Великій Британії.

“Посольство взяло до відома заяву, розтиражовану деякими російськими ЗМІ, з посиланням на лорда Белфа, в якому стверджується, що Крим є “історичною частиною Росії” і що Москва “виконала волю кримчан, взявши півострів назад”. Посольство зв’язалося з офісом лорда Белфа, щоб цю заяву було підтверджено або спростовано як помилкову”, – йдеться в повідомленні посольства.

Зазначається, що зовнішньополітична служба України продовжить докладати всіх зусиль, щоб дати відсіч пропаганді, яка активно поширюється в західному суспільстві.

Як відомо, 13 березня російське видання “Известия” опублікували інтерв’ю, в якому член підкомітету палати лордів парламенту Великої Британії з питань зовнішньої політики ЄС, представник Консервативної партії Річард Белф заявив: “Я вважаю, що Крим – це історична частина Росії. Я був в Україні кілька разів, був у Криму років вісім-дев’ять тому, коли він був ще частиною України. Мене вже тоді вразила величезна кількість людей, включаючи представників керівництва, які вважають Крим частиною Російської Федерації. Вже майже десять років тому жителі півострова говорили, що хочуть бути в складі російської держави. Через деякий час Москва здійснила це бажання і повернула Крим назад.
І хоча на півострові все ще є противники повернення Криму, переважаюча більшість все одно вважає себе громадянами Росії”.

Також він стверджує: “Я думаю, антиросійські санкції необхідно послабити, для країн ЄС це точно не приносить вигоди. В цілому дуже багатьом країнам слід оновити свої відносини з сусідами. Зокрема, нам необхідно нове розуміння світового устрою і порядку, потрібні свіжі погляди. Необхідно оздоровити відносини ЄС з Великобританією, ЄС з Росією”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна