Порошенко зустрівся з добровольцями й роздав нагороди

 

З нагоди Дня українського добровольця, який уперше відзначається 14 березня, президент Петро Порошенко провів зустріч із військовими-добровольцями. Про це інформує “Новинарня” з посиланням на прес-службу Банкової.

“Для мене велика честь вітати зі святом найкращих, справжніх героїв України”, – сказав Порошенко.

Президент констатував, що на початку російської агресії “багато українців добровільно визвалися боронити державу, цілими сотнями з Майдану перебазовувалися у підготовчий центр у Нових Петрівцях”.

Під час зустрічі в АП президент вручив державні нагороди.

Так, орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагороджено молодшого лейтенанта Євгена Яранцева. Виходець з Криму, Євген з перших днів проходив військову службу в батальйоні “Айдар”, брав участь в усіх бойових сутичках в районі Хрящеватого, Щастя, був учасником оборони Луганського аеропорту. Під час відведення військ з Дебальцевого Яранцев в складі евакуаційної групи вивозив поранених та зброю.

Ще сім добровольців нагороджені орденом “За мужність” ІІІ ступеня, шість – медалями “За військову службу Україні”, п’ять – “Захиснику Вітчизни”.

“Якби не добра воля найкращих синів і доньок країни, то не відомо як би склалася доля держави. Золотими літерами добровольці були вписані в успішні операції зі звільнення української землі від загарбників”, – зазначив Петро Порошенко.

Глава держави визнав, що найкращі добровольчі батальйони Збройних сил, тодішньої міліції, новоствореної Національної гвардії протистояли ворогу “при відсутності якісної зброї, належного речового, харчового та медичного забезпечення, але маючи підтримку волонтерів та тверду волю до перемоги”.

Порошенко підкреслив, що традиції добровольців були закладені у новітню українську армію, яка за останні роки значно змінилася.

За словами президента, з початку цього року 7 тисяч українців записалися до лав ЗСУ на контаракт.

 

Президент подякував тим, хто нині працює в Національній поліції, служить у Національній гвардії та Збройних Силах, займає активну громадянську позицію в цивільному житті.

“Ви зараз дуже потрібні. Необхідні єдність та рішуча протидія спробам ворога, який зрозумівши неможливість подолати нас на фронті, намагається дестабілізувати ситуацію зсередини. Дякую кожному з вас за принципово тверду і чітку громадянську позицію та низькій уклін кожному з вас”, – сказав глава держави.

При цьому у повідомленні з Банкової не згадано про бійців позасистемних добровольчих військових формувань – ДУК “Правий сектор”, УДА та ін., які брали активну участь у бойових діях з самого початку та частково продовжують робити це надалі.

Читайте також:
Ярош домовляється з Порошенком про легалізацію своєї Добровольчої армії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна