Олег Скрипка представив новий марш для ЗСУ – допрацьований гімн ОУН. ВІДЕО

 

З нагоди Дня добровольця в Києво-Могилянській академії влаштували презентацію нового маршу українського війська. Пісню на плацу навчального закладу 13 березня виконав Олег Скрипка спільно з ансамблем Збройних сил України.

Слова і мотив пісні – знайомі ще з першої половини ХХ століття: це гімн ОУН — “Марш українських націоналістів”, створений на слова поета Олеся Бабія композитором Остапом Нижанківським, священиком УГКЦ. Аранжування на сучасний лад зробив Олег Скрипка.

Відомий музикант сподівається, що композиція стане одним з офіційних маршів ЗСУ.

“Така була ідея самих військових цю пісню адаптувати так, щоби можна було і марширувати, і щоби вона трішки сучасніше звучала. Скоро ми плануємо створити кліп – це буде відеотвір, і в мене є ідея долучити всіх найкращих рок-виконавців, співаків”, – цитує Скрипку “5-й канал”.

Варто зауважити, що власне аранжування гімну ОУН свого часу представляв гурт “Тінь сонця”. А Скрипка вперше публічно виконав свій варіант композиції 22 лютого в Дніпрі:

Читайте також:
Україна вперше відзначає День добровольця

“ВВ” і ВДВ. Олег Скрипка виступив з концертами в зоні АТО. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна