Нардеп Парасюк побився з поліцією під Слов’янськом. ВІДЕО. ОНОВЛЕНО

 

Близько 19:00 у вівторок, 14 березня, на блокпосту при в’їзді в місто Слов’янськ Донецької області виник конфлікт за участі поліції та людей у камуфляжі, серед яких був народний депутат Володимир Парасюк.

За даними поліції, через блокпост рухалася колона із 13 автомобілів, в яких перебували понад 35 осіб, які відмовилися проходити стандартну перевірку та спровокували словесну перепалку. При цьому Парасюк почав нападати на правоохоронців.

Про те, що Парасюк почав наносити удари співробітникам поліції і намагався вирвати зброю у поліцейських, під час прес-конференції заявив начальник підрозділу поліції, який чергував у Слов’янську, полковник Юрій Голубан.

“Вийшов нардеп Парасюк, і з погрозами, лайкою почав ображати поліцейських та намагався своїми діями спровокувати бійку. Парасюк дав команду своїм людям, які прибули з ним в колоні, вони вийшли [з машин]. Парасюк очолив напад на поліцейських. Близько 40-45 осіб напали на поліцейських. Мною було прийнято рішення не застосовувати вогнепальну зброю, оскільки там перебував депутат. Після того як вони прорвали блокпост, сіли в машину і пішли по дорозі. П’ять співробітників мого підрозділу дістали травми різного ступеня. Один співробітник був збитий машиною Парасюка, два співробітники підрозділу отримали тілесні травми обличчя і два співробітники були забризкані сльозогінним газом”, – цитує Голубана канал “112 Україна”.

Водночас на поширеному поліцією відеозаписі видно, що Парасюк справді починав бійку, нецензурно лаявся, однак про “збиття машиною” навряд чи йдеться.

Нардеп Володимир Парасюк сам оприлюднив у соцмережі кілька відео з конфлікту із поліцією та написав, що по них “відкрили вогонь”.

Під час словесної перепалки він зазначив, що стріляли в повітря, однак на камеру заявив, нібито “стріляли по людях”.

Як видно з відео, він називає “своїм” авто, на якому насправді не їздить.

 

“УКРАЇНО, ти або піднімайся, або живи як живеш і не жалійся!” – також написав Парасюк у “Фейсбуці”.

ОНОВЛЕНО. Як повідомив відділ комунікації поліції Донецької області, після того, як на блокпості біля Слов’янська в зону АТО прорвалася колона автомобілів з невідомими, у яких може бути зброя, “поліцейські вжили необхідних заходів для безпеки мирних жителів”. По всіх містах Донецької та Луганської областей було направлене орієнтування.

“Близько 22:00 колону автомобілів було помічено поблизу Краматорська. На вимоги зупинити рух громадяни не реагували та у черговий раз намагалися спровокувати конфлікт. З метою припинення протиправних дій співробітник поліції здійснив декілька попереджувальних пострілів у повітря. Виявилося, що це саме та група осіб, яка раніше здійснила силовий прорив в зону АТО. Серед громадян опинився народний депутат Володимир Парасюк, який, згідно з розповсюдженою раніше заявою, мав в цей час знаходитися у лікарні”, – йдеться в повідомленні поліції.

На місце виїхала слідчо-оперативна група Краматорського відділу поліції з метою проведення слідчих дій. Триває перевірка.

У ніч на 15 березня Парасюк написав у “Фейсбуці”: “Семеро наших побратимів зараз у Слов’янському райвідділку поліції. Моя сестра побита колишнім ДАІшником, який здав Єнакієве – Андрієм Друновим. У батька забрали зареєстровану зброю, і через застосуванням газу його госпіталізовано. І на завершення, працівники Донецької міліції, до Дня добровольця, організували нам феєрверк автоматними чергами в нашу сторону”.

Нагадаємо, позафракційний народний депутат Володимир Парасюк є одним із лідером “торгової блокади ОРДЛО”.
Раніше він погрожував зброєю одному з журналістів, який висвітлював участь нардепа у блокаді.

Напередодні, 13 березня, силовики розігнали “редут” учасників блокади біля Торецька, що спричинило протести в Києві.

Читайте також:
З’явилися відеозаписи розгону “блокадників” під Торецьком

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна