Лавров апелює до Києва, аби приструнили блокувальників “Сбербанку Росії”

 

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров закликав правоохоронні органи України “застосувати владу” проти активістів, які блокують відділення російського “Сбербанку” в Україні.

За словами Лаврова, керівництво “Сбербанку” звернулося до відповідних компетентних органів України з метою припинити перешкоджання їхній діяльності.

“Розраховуємо, що процедури, які, згідно з українським законодавством, можна застосувати, будуть задіяні без будь-якої політизації”, – сказав він у вівторок, 14 березня.

В офіційному коментарі  МЗС Росії йдеться про те, що банки з російським капіталом працюють в Україні “давно і успішно на благо її економіки”, а створення проблем для цих банків може стати “пострілом собі в ногу” для української влади.

 

При цьому в Москві зазначають, маючи на увазі Арсена Авакова, що “деякі члени нинішнього Кабінету Міністрів [України] прямо підбурюють радикалів до протиправних дій”.

“Риторичне питання – а кому, власне, заважають успішно працюють банки, які є українськими юридичними особами, зареєстрованими в повній відповідності з українським законодавством, мають вагому частку в національній банківській системі?” – зазначено в коментарі.

Як інформувала “Новинарня“, напередодні активісти “Азовського руху”, “Правого сектору” та ін. пікетували головний офіс “Сбербанку” в центрі Києва, вимагаючи припинення роботи фінансової установи країни-агресора. Активісти замурували центральний вхід до фінустанови бетонними блоками.

Як відомо, ключовим власником “Сбербанку” є Центральний банк Російської Федерації.

Минулого тижня ЗМІ писали про те, що в Росії “Сбербанк” почав визнавати “паспорти” так званих “ДНР” і “ЛНР”. Українська “дочка” фінустанови заявила, що не визнаватиме такі документи на території України.

В Україні вже кілька місяців триває громадянська кампанія з метою заборонити роботу в країні банків країни-агресора – “ВТБ Банк”, “Сбербанк Росії”, “Альфа-банк”, “Промінвестбанк”.
У Національному банку України заявили, що повноваження з обмеження присутності російського капіталу в країні є тільки у Верховної Ради та Ради національної безпеки і оборони.

Читайте також:
НБУ готовий накласти санкції на “Сбербанк Росії” за паспорти ОРДЛО

“Нацкорпус” Білецького пікетував у Києві російські банки, аби їх закрити

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна