Джигурду позбавили “громадянства ДНР”

Ватажок “ДНР” Олександр Захарченко позбавив “громадянства ДНР” російського актора Микиту Джигурду, який показово отримав паспорт так званої “республіки” лише минулого тижня. Про це повідомляють сепаратистські ЗМІ.

Захарченко наголосив, що паспорт Джигурді був виданий помилково.

“Указ про позбавлення його громадянства вже підписаний. Помилка була, перепрошую за помилку видати паспорт Микиті Джигурді, я вибачаюся перед народом Донбасу”, – сказав Захарченко.

При цьому ЗМІ нагадали про жартівливу заяву Джигурди, нібито “голова народної ради ДНР” Денис Пушилін схвалив його кандидатуру на участь у “Євробаченні” від “ДНР”. Медіа припускають, що якраз за цей жарт у Джигурди забрали “паспорт” фейкової “республіки”.

Нагадаємо, як писав блогер з Донбасу Олександр Чернов, за отримання паспорта “ДНР” Джигурда нібито просив 200 тисяч рублів, але задовольнився 30 тисячами (трохи менше 15 тис. грн.).

Політичні погляди Микити Джигурди суперечливі: в грудні 2013 року він підтримував Майдан.

Нагадаємо, після того як у грудні 2016 року як “паспорт ДНР” отримав російський автор Іван Охлобистін, СБУ порушила проти нього справу.

У лютому 2017 року президент Путін визнав чинними на території Росії документи, видані “в окремих районах Донецької й Луганської областей”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна