Апеляційний суд залишив Насірова в СІЗО з тією самою заставою

 

Апеляційний суд Києва прийняв рішення залишити під вартою відстороненого голову Державної фіскальної служби Романа Насірова.
Як передає “Українська правда”, таке рішення прийняла у понеділок, 13 березня, колегія суддів під головуванням Віктора Глиняного.

“Клопотання залишити без змін” , – зазначив суддя Глиняний.

При цьому суд не змінив і розмір застави – 100 млн. гривень.

Таким чином Апеляційний суд Києва залишив без змін попереднє рішення Солом’янського райсуду, який постановив арештувати Насірова на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 100 млн. гривень.

В ухвалі суду першої інстанції також ішлося, що на Насірова покладено ряд зобов’язань, зокрема здати всі документи для виїзду за кордон та носити електронний браслет в разі внесення застави.

Адвокати Насірова вимагали скасувати запобіжний захід взагалі. Прокуратура просила підвищити суму застави до 2 млрд. грн.

Після засідання суду в коментарі журналістам він заявив, що “умови утримання в СІЗО не найкращі”.

Читайте також:
Насіров звикає до загальної камери Лук’янівського СІЗО

Як інформувала “Новинарня“, Роман Насіров підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).
Підозру йому вручили ввечері 2 березня в лікарні “Феофанія”, коли Насіров вдавав непритомного.
За даними САП, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ “Фірма “Хас”, ТОВ “Карпатнадраінвест”, ТОВ “Надра Геоцентр”.

Читайте також:
Уряд відсторонив Насірова від посади голови ДФС в день його народження

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна