Генпрокуратура точне не знає, де в РФ живе Янукович. Москва дезінформує

 

Генпрокуратура Російської Федерації повідомила Києву неправдиву адресу проживання екс-президента-втікача Віктора Януковича в Росії.
Про це заявив прокурор головної військової прокуратури Руслан Кравченко в ефірі каналу “112 Україна”.

“Генпрокуратура РФ повідомила нам неправдиву адресу проживання підозрюваного Януковича”, – цитує Кравченка “Українська правда”.

“Після того як ми направили на всі можливі адреси проживання та місцезнаходження Януковича, а саме на повідомлену генпрокуратурою РФ адресу в Ростові-на-Дону, після того, як нам повідомили, що там розташовані складські приміщення, ми направили повторний запит до генеральної прокуратури РФ, щоб вони надали точну адресу проживання, тому що та адреса, яку вони надали, є неправдивою”, – розповів Кравченко.

За його словами, на повторний запит Генпрокуратура РФ відповіла, що адреса в Ростові-на-Дону є правдивою, але ніяких підтверджуючих документів надано не було.

Кравченко також зазначив, що двоє свідків у кримінальному провадженні проти Януковича повідомили, що він проживає не в Ростові-на-Дону, а в Підмосков’ї.

Разом з тим, на питання, чи володіє прокуратура точними даними щодо місцезнаходження Януковича, Кравченко відповів: “Точними не володіє”.

Як повідомлялося, раніше захист Януковича заявив, що ГПУ не може почати заочний процес у його справі, поки не проведе з ним слідчих дій.

Генеральна прокуратура РФ у відповідь на запит Генпрокуратури України повідомила, що готова організувати допит Януковича на території РФ у присутності українських слідчих.
У той же час прокурор Головної військової прокуратури України Руслан Кравченко заявив, що українські правоохоронці не братимуть участі в допиті Януковича на території РФ.
Адвокати Януковича пригрозили співробітникам Генпрокуратури України судом через їхню відмову допитати екс-президента в Росії.

11 березня начальник департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк повідомив, що департамент має намір направити клопотання до Генпрокуратури РФ про допит Януковича на російській території в якості підозрюваного у двох кримінальних провадженнях – протидія протестним акціям і створення злочинного угруповання.

Нагадаємо, вже минула заанонсована генпрокурором Юрієм Луценком дата початку суду над Януковичем у справі про державну зраду.

Читайте також:
Суд загадав захисту Януковича ознайомитися з матеріалами справи за 17 днів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна